COSTA VERDE

Melkman & Zoon BV - CostaVerde

Costa Verde werd in 1992 opgericht en gebaseerd op een volledig vernieuwende filosofie door de industrie en de belangrijkste Portugese distributeurs uit te nodigen deel te nemen aan haar sociaal kapitaal. Dit idee bleek een groot succes omdat het de banden tussen productie en distributie aanzienlijk heeft versterkt. In deze traditionele bedrijfssector en met veel obstakels voor toetreding tot de markt – heeft een snellere penetratie van hun producten geleid tot een sterke implementatie van het bedrijf op de nationale markt, waardoor Costa Verde een bekend merk werd in Portugal.

De fabriek bevindt zich in de wijk Aveiro en beslaat een oppervlakte van 30.000 m2 plus een beschikbaar gebied voor uitbreiding van meer dan 60.000 m2.

Het bedrijf beschikt over gekwalificeerd personeel en is permanent toegewijd aan de opleiding van zijn personeel en aan het bijwerken van zijn processen. Om deze reden heeft Costa Verde een effectieve positie in de markten waar het actief is en is het bedrijfsmodel duidelijk klantgericht.

De meeste reeksen van Costa Verde zijn ontworpen door het wereldberoemde Londense designhuis Studio Levien.

Costa Verde produceert met behulp van de meest geavanceerde Duitse technologie, met behulp van zorgvuldig geselecteerde nationale en internationale grondstoffen. De kwaliteitsafdeling werkt op continue basis in termen van beoordeling en controle, en in nauwe samenwerking met de wetenschappelijke afdeling van de afdeling porselein, aardewerk en glas van de Universiteit van Aveiro en het technologische centrum van Coimbra van porselein, aardewerk en glas. De producten van Costa Verde staan ​​bekend om hun zeer hoge kwaliteit.

75% van de productie van het bedrijf wordt geëxporteerd naar de Europese Unie, de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Denemarken, Zuid-Afrika, Chili, Brazilië, Mexico, Angola, om enkele van de 50 landen te noemen .